Praktikanten

Hej!
Det är inte Åsa eller Ida eller någon annan här på Nordic Club i Falköping som skriver denna gången, utan det är jag, praktikanten Lina eller Elin som Niklas ibland kallar mig för.
Varför är jag här då? Jo, jag läser tredje året på medie programmet i Borås men har inga planer på att jobba inom den branschen. Lite planer har jag däremot på att utbilda mig till personlig tränare, så jag kände att det vore bra att vara på ett större gym med bra klasser och mycket personal. För att lära mig och för att se om det är något för mig.
Vad får jag göra? Förutom den eviga städningen som behövs på detta stället och alla tråkiga grejer som behöver fixas så får jag även sitta i receptionen (det är mig du pratar med om hon bara hänvisar till att vi ringer tillbaka senare), jag får träna olika klasser allt från body balance till spinning. Jag kommer även få "hålla" i ett pass på torsdag som heter Well fit, det kommer bli jätte kul! Sedan får jag även ta en lång lunchrast där jag håller på att somna efteråt nästan varje dag.. (säg inte till Ida..) ;)
Hur känns det efter att ha varit här i över en vecka? Till en början kändes det lite jobbigt, jag är van att få ta lite mer ansvar och en heldag med städ och nya saker gjorde att tröttheten kastade omkull mig. Men efter några dagar och ju mer jag kom in i allt desto roligare har det blivit. Nu kan jag se fram emot att få ta tåget från Herrljunga för att komma hit, för jag vet hur härlig personalen är, hur kul det är att träna, hur många trevliga medlemmar det finns, när jag får sitta i receptionen (får ta lite ansvar) och städa känns inte så hemskt tråkigt längre. Jag gör det med ett leende och kallar det alternativ träning.
Så det var lite om mig och hur det är att vara praktikant här på Nordic Club, om du vill läsa min blogg så är det www.metrobloggen.se/nicander
Over and Out
/ Praktikanten Elin förlåt, Lina

Coachningsövning - Håll ett möte med dig själv!

Det är lätt att fastna i gamla spår, så nu är det dags att tänka till - Vad VILL DU egentligen? Här kommer en övning jag brukar arbeta med i min coachning

Övning: Blunda och tänk dig att du möter dig själv när du var 16 år. Du sitter och fikar med dig själv. Du är den ålder du är i nu och du får möjlighet att ge ditt ”16-åriga jag” några råd och tips för framtiden. Vad vill du ge den 16-åriga du för råd?

Finns det några råd som du ger ditt 16-åriga du som du fortfarande skulle behöva få råd om idag? T ex så skulle jag ge mitt 16-åriga jag tipset om att inte oroa mig så mycket. Att saker och ting löser sig. Jag har oroat mig på tok för mycket i mitt liv och min oro har oftast varit ogrundad och helt onödig. Det här rådet behöver jag fortfarande ge mig då och då. Allting löser sig. Så därför, har du några råd som du ger ditt 16-åriga du som du fortfarande behöver ta till dig?

Nu ska du resa framåt i tiden. Blunda och tänk dig själv som 80 år. Du sitter och berättar om ditt liv, kanske för dina barnbarn. Vad vill du då kunna berätta för dem att du har gjort med ditt liv? Vad var det viktiga i livet som du vill säga dem? Vad önskar du som 80 åring att du gjort mer eller mindre av i ditt liv? Önskar du att du hade jobbat mycket mer och stressat lite till? Eller vill du berätta om familjen eller om dina resor och äventyr? Eller kanske om de lärdomar om livet du lärt dig på vägen

När du tänker på detta, känner du då att du lever enligt dina drömmar om livet eller känner du att du borde fundera över dina prioriteringar? Om du vill prioritera annorlunda, hur vill du då prioritera?

/ Ida

Vi svenskar äter mest godis i världen

Sprang på en intressant bok som jag bara var tvungen att köpa idag , speciellt då jag oxå var godissugen (som vanligt). Jo boken heter Godis åt folket ( av Tomas Hedlund & Andrè Persson). Så med boken , en godispåse har jag nu legat nedbäddad med min feberfrossa. Mycket intressant saker har redan kommit fram i boken och jag har hitills fastnat för det här!!
  1. -2007 åt svenskarna nästan 17 kilo godis per person/år OCH vi äter 2 kilo bär om året att jämnföras med . 1980 var det ca 9 kg per person
  2. Sveriges invånare har stadigt ökat i vikt de senaste 30 åren och mest bland barn. Och under denna period har oxå vårt godisätande har ökat med ca 50%. Något samaband kanske ????
  3. En amerikansk forskare skulle erinera sig något negativt om Sverige och han kom bara på 3 saker om vårt land. 1 Höga skatter, 2 dåligt väder 3. Hög godiskosnumtion hos barn !!!!
  4. Påsk är helgernas royc royce godisätar helg
  5. Nu är det ju inte bara lördagsgodis utan FREDAGSMYS, LÖRDAGSGODIS, alla högtider; påsk, jul, midsommar, halloween osv
  6. Inte konstigt att Svenska konfektyr branchen omsätter miljarder
  7. Vi svenskar är visst kräsna när det gäller godis, det ska vara mjukt, fräscht o färskt!
  8. Kommer ni ihåg tiden då man gick till kiosken och fick stå o peka på varje bit man ville ha och hur många får man för 5 kr osv, men nu slevar vi i påsarna själva. EN STOR JÄKLA GODISBUFFÈ
  9. Vi svenskar föredrar sockerkonfektyr – som till 80% består av socker
  10. Det var i början på 80 talet som lösgodiset “kom till” och ut i butikerna, kom in en massa anm till statens livsmedelsverk … Får man sälja godis som kunden plockar själv?. Så det fick snabbt fixas till lite lagtexter m.m., så from 1986plockgodisförsäljning officiellt tillåtet.
  11. Frank Andersson var en aktör på 80 talet med att vara grossist på plockgodis . Ja man kan läsa om hur hela den här industrin blev till i Sverige och det är en intressant historia det oxå.

Nu ska jag fortsätta läsa nästa kapitel ” Så blev svenskarna sockerslavar”. Så det kommer nog en del 2 i detta ämne.

Hur mkt godis tror du att du äter? Jag vet iallafall at min påse bredvid mig är slut!

Kram på er gottegrisar

Åsa Z




Har du BONDFÖRSKYLDNING eller annan infektion!?


Nu är vi inne i början av den värsta förkylningssäsongen, och med den kommer den eviga frågan: (hur mycket) kan man träna när man är förkyld?
Jag rekommenderar alltid att man ska avvakta i 3 dagar o se ”vart det tar vägen”, för har du en vanlig bonnaförskyldning så går den över på ca 1 vecka.

Den stora faran som man talar om i dessa sammanhang är hjärtmuskelinflammation (myokardit).

Det finns en stor skillnad mellan vanlig bondförkylning och andra infektioner: vanlig bondförkylning är en virustyp som mycket sällan sätter sig på hjärtmuskeln. Vanlig bondförkylning ger sällan feber. Oftast är symtomen begränsade till snuva, hosta, nysningar och ont i halsen.
Men man vet ju inte om det ska komma mer, för många infektioner kan börja med enklare symtom och sedan utvecklas till något mer alvarligt.
Är det en sån infektion du har i kroppen så spelar det ingen roll att du mår relativt bra, och att infektionen ännu inte brutit ut för fullt. Risken att den sätter sig på hjärtat är påtaglig.

Sen har vi ju smittorisken. Även om du känner dig förhållandevis bra så finns det en risk att du smittar andra när du går och tränar. Under träning blir immunförsvaret tillfälligt lite svagare, varför alla som du kommer i kontakt med löper lite större risk att bli förkylda.

Så jag håller fast med att ta det lugnt i tra dagar och se om det bli bättre eller värre.

 En veckas vila är inte så farligt att det är värt att riskera flera månaders konvalescens.
// Åsa Zandelin

 


RSS 2.0